Руйнування греблі Дністровського водосховища у разі ракетного обстрілу може призвести до затоплення частини території Могилів-Подільської територіальної громади.

Повідомляємо алгоритм дій у разі такої надзвичайної ситуації після оголошення сигналу «Увага!!!. Всім!», при якому будуть лунати електросирени короткотривалими гудками протягом 3 хвилин.

Громадянам, що проживають у зоні затоплення, а саме населених пунктів Серебрія, Немія, Могилів-Подільський, Бронниця, Садківці, Суботівка та Яруга необхідно:

  • Відключити газ, воду, електроенергію та погасити вогонь у печах. Сповістити рідних, близьких та сусідів про одержану інформацію.
  • Терміново зібрати необхідні речі, документи, запас продуктів і води та негайно покинути зону затоплення будь яким способом рухаючись на панівні висоти поблизу Вашого населеного пункту.
  • Евакуація населення здійснюється комбінованим способом, що передбачає вивезення усіма видами наявного транспорту у поєднанні з виведенням дієздатної (фізично спроможної) частини населення пішим ходом.
  • Під час евакуації дотримуйтеся спокою та порядку. Дійте швидко, без паніки. Надавайте допомогу один одному, в першу чергу дітям та людям похилого віку.