До відома керівників закладів торгівлі та ресторанного господарства!

Відповідно до вимогрозділу VII Закону України «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», починаючи з 2016 року оператори ринку харчових продуктів впроваджують систему керування безпекою харчових продуктів НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок). Ця система ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Наразі триває третій заключний етап впровадження системи НАССР, якийстосується малих підприємств (виробників), в т.ч. об’єктів торгівлі та закладів ресторанного господарства, які мають розробити та запровадити систему НАССРдо 20 вересня 2019 року.

За невиконання визначеного законом обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцять мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців – у розмірі п’ятнадцять мінімальних заробітнихплат (у 2019 році це відповідно 125190 грн та 62595 грн).

Враховуючи вищевикладене, рекомендуємо прийняти участь керівникам закладів торгівлі та ресторанного господарства у дистанційному навчальному курсі «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Реєстрація на сайті «Prometheus» - (https://prometheus.org.ua).