29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Саме в цей день 300 молодих студентів-патріотів постали проти чотирьохтисячної більшовицької армії задля захисту нашої держави. Це важлива дата для кожного українця, а особливо для тих, хто зараз захищає нашу країну.

У бібліотеках Могилів-Подільської міської територіальної громадипроходять історичні години спілкування «Пам'ятай про Крути».

До уваги учнівської молоді та відвідувачів оформлено тематичні виставки "Крути: тратегідія, подвиг, память»".

Під час заходів увагу було привернуто до актуальної теми захисту держави, необхідності подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України, проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогодення, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.

Ми вшановуємо героїзм української молоді, справжніх патріотів, які загинули у нерівному бою, виборюючи українську державність. У холодному січні 1918 року ці хлопці подали усій нашій нації приклад служіння своїй країні. Схилімо ж голови у скорботі за тими, хто віддав життя за незалежність України і за свій народ.

Вічна слава героям Крут!