Світ не стоїть на місці, розвиваються технології, з’являються нові винаходи, і, відповідно, нові можливості. То чи варто людині в таких умовах залишатись зі знаннями на рівні університету?

Унікальну нагоду навчитися новому, або вдосконалити свої знання пропонує Вінницька обласна служба зайнятості. Це - ваучер на навчання. Цей документ дає право особам віку 45+ безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Оплачує ваучер Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Хто може отримати ваучер і за яких умов дивіться тут: https://vin.dcz.gov.ua/novyna/shcho-take-vaucher-na-navchannya-i-hto-yogo-mozhe-otrymaty

«На Вінниччині протягом 2021 року своїм правом на отримання ваучера скористалися 14 осіб. Усі вони відзначають, що отримані знання дали їм змогу на рівних конкурувати на сучасному ринку праці. Найбільшим попитом для навчання за ваучером користувалися наступні професії та спеціальності: «Кухар», «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків», «Психологія», «Фізична терапія, ерготерапія», «Соціальна робота», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», - розповідає директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Для проходження навчання кандидати мають змогу вільно обирати заклад освіти. Так, у 2021 році для навчання обирали Державний професійно-технічний навчальний заклад «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», Відокремлений структурний підрозділ закладу вищої освіти «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Вінницький державний технічний університет, комунальний заклад вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти».