21 січня 2022 року за дорученням міського голови Геннадія Глухманюка працівниками Служби у справах дітей Могилів-Подільської міської ради, фахівцями із соціальної роботи Територіального центру надання соціальних послуг проведено черговий рейд «Неблагополучна родина» в с. Серебрія Могилів-Подільської міської територіальної громади.

Систематичне планове проведення координаційної роботи щодо своєчасного виявлення і обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та здійснення заходів соціального захисту прав та законних інтересів дітей з метою профілактики соціального сирітства та недопущення вилучення дітей з сім’ї - основне завдання Служби у справах дітей Могилів-Подільської міської ради.

Під час рейду батькам роз’яснено норми чинного законодавства щодо їх обов'язків з виховання та розвитку дитини, підстави позбавлення батьківських прав, проінформовано стосовно адміністративної, кримінальної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, недопущення сімейного насильства, відповідальності батьків за здобуття дітьми освіти, недопущення зловживання тютюновими та алкогольними виробами тощо.

З даними сім’ями продовжується робота для задоволення виявлених потреб.

Як правило, регулярне відвідування сімей, де виховуються малолітні та неповнолітні діти, допомагає працівникам Служби попереджувати негативні явища в сім’ях і наглядати за дітьми з «групи ризику».

Подібні профілактичні заходи дають помітні результати, ситуація в сім’ях змінюється на краще.

УВАГА!!!

Відвідування сімей та здійснення профілактичної роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах продовжується!